top of page
Search

WQ Park Mural : The Art of Rehab

Blog : Cerita disebalik mural di WQ Park Kuantan


Membawa mesej tentang kesedaran kepentingan kesihatan dan pemulihan kepada semua lapisan masyarakat. Gambaran yang menggunakan warna terang dan berwarna-warni mewakili tentang kepelbagaian jenis perkhidmatan pemulihan yang ditawarkan oleh kami.

Selain itu juga, paparan imej kanak-kanak bermain, barisan pekerja pemulihan dan individu dengan limitasi fizikal menunjukkan kerjasama dan hubungan yang baik antara kami dan pesakit seterusnya menjanjikan plan dan strategi rawatan yang memberi impak maksimum kepada pemulihan. Lukisan tenun pahang, bukit bukau dan daun-daunan sebagai simbolik kehijauan dan kelestrarian khazanah bumi yang masih kekal di tanah darul makmur ini. Menjunjung kasih Kebawah Duli Yang Maha Mulia Tuanku berdua di atas perkenan untuk kami realisasikan lukisan mural ini di bangunan ke-5 WQ Park.


Mural itu adalah peringatan bahawa pemulihan bukan sahaja tentang merawat penyakit atau kecederaan, tetapi juga tentang membantu orang ramai menjalani kehidupan yang penuh dan aktif.


================================================Nama artis : Nasuha Instagram : @nassuha_


Mural ini dicipta oleh pelukis tempatan, Nasuha yang merupakan seorang pelukis yang pakar dalam bidang mural dan lukisan. Beliau mempunyai semangat untuk menggunakan seni dalam mempromosikan perubahan sosial, dan karyanya sering menampilkan tema kepelbagaian, kemasukan dan pemerkasaan. Proses lukisan mural ini hanya mengambil masa kurang 14 hari, dan ia telah diterima dengan baik oleh pesakit, kakitangan dan pelawat di WQ Park. Ia juga telah membantu mewujudkan suasana yang lebih positif dan menaikkan semangat di WQ Park khususnya di Wq Park Kuantan.Jangan lupa tinggalkan komen, dan kongsi pengalaman anda dengan kami hari ini.

16 views0 comments

Comentários


bottom of page